ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.2°CΤοπικά νέφη93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοροναϊός : Ένα φάρμακο στις ΗΠΑ γεννά αισιοδοξία - Πότε θα ξέρουμε αν «δουλεύει»

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 28



«Αχτίδα» αισιοδοξίας φαίνεται ότι γεννούν οι δοκιμές του φαρμάκου Remdesivir στις ΗΠΑ, αφού όλο και περισσότεροι ασθενείς παίρνουν μέρος στην πειραματική χρήση του.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, τα μηνύματα που μας έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι -αν μη τι άλλο- ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Aneesh Mehta, του κέντρου εμβολιασμού της Ατλάντα,μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC «υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι» για τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, εκείνος και η ομάδα του, που κάνουν δοκιμές του εν λόγω φαρμάκου, τις ερχόμενες εβδομάδες θα έχουν μια σαφή εικόνα για το εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κοροναϊού.

Για τη χρήση του φαρμάκου μίλησε και ο Τζαγκ Σινγκ, καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και ασθενής με κοροναϊό.

Όπως εξήγησε, δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, ώστε να συμμετάσχει στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Από τη δική του πλευρά ο επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, Αρούν Σαγιάλ, μιλώντας για το φάρμακο, εξήγησε πως είναι ένα αντιβιοτικό και έχει σχεδιαστεί, ώστε να επιβραδύνει ή να σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Όταν ο ιός δεν θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί πλέον, τότε το ιικό φορτίο υποχωρεί και τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος αναλαμβάνουν και υποβοηθούν τη διαδικασία ανάρρωσης.

«Θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ» Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Δαΐκος, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ για το Remdesivir, δήλωσε πως το φάρμακο αυτό έχει δείξει να δρα εναντίον του ιού σε πειραματόζωα και πρόκειται να αρχίσουν οι κλινικές έρευνες.

Όταν θα είναι έτοιμο, θα έρθει και στην Ελλάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου πρόκειται να ξεκινήσουν σε περίπου 40 άτομα σε τέσσερις συνεργαζόμενες πανεπιστημιακές κλινικές.

Οι διαδικασίες θα είναι πολύ σύντομες, όπως δήλωσε.

Ακόμα, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και μαζικά τεστ....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies